Ασταμάτητος ο Ατρόμητος (Highlights)

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League ανέβηκε -προσωρινά- ο Ατρόμητος που νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 10η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Σπύρος Ρισβάνης στο 88΄ και ο Ευθύμης Κουλούρης στο 90΄ υποχρέωσαν την ΑΕΚ στην πρώτη της εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα μετά τις 23/10/2017. «Θύτης» και τότε, ο φοβερός Ατρόμητος του Νταμίρ Κάναντι.

Στο 16΄ η «οβίδα» του Πέτρου Μάνταλου εξουδετέρωσε τον Μέγερι, αλλά ο Ούγγρος γκολκίπερ… σώθηκε από το οριζόντιο δοκάρι. Η μπάλα βρήκε στη γραμμή του τέρματος, χωρίς όμως να περάσει ολόκληρη. Στο 37΄ ο Μπακάκης βρέθηκε ακάλυπτος μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου. Η κατάληξη ήταν πανομοιότυπη: κι άλλο δοκάρι για την ΑΕΚ που τα είχε με την τύχη της. Διότι μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην δημιούργησε τις «κλασικές» ευκαιρίες, όμως απέναντί της είχε μία ομάδα που παρουσιάζει αξιοθαύμαστη αμυντική λειτουργία και υποδειγματική τακτική προσήλωση. Με τέτοιους αντιπάλους, μια φάση αρκεί να φέρει να «πάνω-κάτω», πολλώ δε μάλλον τα δύο δοκάρια.
Με την πάροδο του χρόνου, ο Νταμίρ Κάναντι διόρθωνε όσα κακώς κείμενα είχε εντοπίσει, όπως για παράδειγμα τα κενά στις πτέρυγες με τον Μπρούνο Φιλίπε να δίνει βοήθειες στο μαρκάρισμα του Χουλτ. Παρόλα αυτά, ο Ατρόμητος είχε ξανά την τύχη με το μέρος του στο 64΄. Ή μάλλον είχε ΑΕΚ είχε την ατυχία με …το δικό της μέρος, όταν η κεφαλιά του Μπακασέτα από σέντρα του Μάνταλου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Της ΑΕΚ τα παλικάρια αγωνίστηκαν όπως προστάζει ο ύμνος τους: έσπασαν τα δοκάρια και τελικά έφυγαν με κατεβασμένο κεφάλι από το ΟΑΚΑ αφού ο Ατρόμητος «χτύπησε» στο φινάλε και μάλιστα δύο φορές. Στο 88΄ ο Σπύρος Ρισβάνης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γιαννούλη και στο 90΄ ο Ευθύμης Κουλούρης με πλασέ μετά από ασίστ του Μάντσον, διαμόρφωσαν το τελικό 0-2 για την εκπληκτική ομάδα του Κάναντι που προελαύνει στη Super League.
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Αλεφ, Λιβάγια, Σιμόες, Γιαννιώτας – Κιβρακίδης, Μάντσον
Οι συνθέσεις των ομάδων:
AEK (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (65΄ Γκάλο), Χουλτ, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Άλεφ (77΄ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Μπακασέτας, Μπογέ (57΄ Πόνσε), Λιβάγια
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαίας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουζουλατζιτς (90+3΄ Μούζακιτς), Κιβρακίδης (86΄ Καρασαλίδης), Ουγκράι (65΄ Ενσικουλού), Μπρούνο, Κουλούρης

Spread the love