Αστέρας Τρίπολις: Νικητήριο το ντεμπούτο του Παράσχου

Ντεμπούτο με το… δεξί έκανε ο Γιώργος Παράσχος στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης. Με γκολ του Νίκου Καλτσά στο 55΄ και του Μιχάλη Μανιά στο 90΄, οι Αρκάδες επικράτησαν 2-0 της ΑΕΛ στο «Θ. Κολοκοτρώνης», για την 11η αγωνιστική της Super League, και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτη μετά από δύο μήνες (η προηγούμενη ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου επί του ουραγού Απόλλωνα).

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τα «ηνία» της αναμέτρησης και απείλησαν στο 12΄ με τον Μανιά (τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Κρίστιανσον) και στο 16΄ με τον Ρόλε (άστοχο σουτ από πλεονεκτική θέση). Η ΑΕΛ προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε, αφού ως το τέλος του ημιχρόνου η μόνη αξιόλογη φάση των Αρκάδων ήταν ένα σουτ του Τόνσο στο 40΄ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η υπεροχή του Αστέρα καρποφόρησε τελικά στο 55΄, όταν ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Καλτσάς με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον. Η Λάρισα υποχρεώθηκε να ανοιχτεί και να ψάξει την ισοφάριση, όμως ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που πλησίασαν το δεύτερο γκολ στο 70΄, με το σουτ του Τόνσο να βρίσκει ελάχιστα το αριστερό δοκάρι και να φεύγει έξω. Η δίκαιη νίκη της αρκαδικής ομάδας «επισφραγίστηκε» στο 90΄, με δημιουργό ξανά τον Κώτσιρα και σκόρερ τον Μανιά.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο – Φατιόν
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (90+2΄ Φερνάντεθ), Ρόλε (60΄ Τσιλιανίδης), Καλτσάς (84΄ Μαρτίνεθ), Κυριακόπουλος
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι (67΄ Σαχίτι), Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Νούνιτς (84΄ Κούνιτς), Γρομητσάρης, Φατιόν, Χοτζάλι (72΄ Μπαργκάν)

Spread the love