Αλλαγές στην Premier League φέρνει το Brexit…

Το Brexit συνεχίζει να δημιουργεί θέματα στην άλλη πλευρά της Μάγχης. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ήδη από την περασμένη εβδομάδα έριξε …λάδι στη φωτιά, αφού σύμφωνα με την Daily Mail, προτείνει ένα μέτρο που περιορίζει τον μέγιστο αριθμό των ξένων παικτών στην Premier League από 17 σε 12.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι περισσότερες ομάδες και φυσικά ανάμεσά τους οι λεγόμενες «έξι μεγάλες», θα χρειαστεί να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους. Διότι, ξεκάθαρα, μετά το Brexit όλοι οι μη-Βρετανοί θα θεωρούνται ξένοι.

Αυτό, από την μία, θα μπορούσε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων Άγγλων παικτών αλλά, από την άλλη, απαιτεί βάθος χρόνου και οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται «αστέρια» για να ανταγωνιστούν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ έχουν από 17 ξένους η καθεμιά, έναν λιγότερο παρουσιάζουν Λίβεπρουλ και Τσέλσι, στους 15 είναι η Αρσεναλ και στους 14 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επίσης πέραν αυτών των έξι κορυφαίων, η Εβερτον έχει 13 και η Λέστερ, πρωταθλήτρια Αγγλίας το 2016, 10 ξένους.

Spread the love