Έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός και περιμένει…

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League βρίσκεται -προσωρινά- ο Ολυμπιακός που πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με 2-0 επί του Πανιωνίου για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Μποτία στο 15΄ και ο Μιλοβόγεβιτς στο 64΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, που έφτασαν τους 12 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Παναθηναϊκό ο οποίος υποδέχεται αύριο την Ξάνθη.

Με τον Μάρκο Μαρίν κινητήριο μοχλό στο χώρο του κέντρου, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στο γκολ. Το κατάφερε από μία στημένη φάση, όταν ο Γερμανός εκτέλεσε κόρνερ και ο Αλμπέρτο Μποτία με φανταστική κεφαλιά έγραψε το 0-1 στο 15΄. Η εξέλιξη αυτή απλοποίησε τα πράγματα για τους πρωταθλητές που το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να διαχειριστούν το προβάδισμα. Πράγματι, δεν απειλήθηκαν αφού οι «κυανέρυθροι» υστερούσαν στην τελική πάσα, αλλά είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές «κόπηκαν» από λάθος υποδείξεις οφσάιντ των βοηθών.

Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία καθαρίσει το ματς ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (60΄). Ο Ελιουνούσι έβγαλε σέντρα-ξυράφι από δεξιά και ο Ρέτσος εντελώς μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε άουτ. Λίγο αργότερα, όμως, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς έβαλε οριστικό τέλος στις φιλοδοξίες των γηπεδούχων. Με αριστοτεχνικό απευθείας φάουλ διαμόρφωσε το 0-2 στο 64΄ και έστειλε τον «Θρύλο» στην κορυφή. Στο 72΄ ο Τσόρι Ντομίγκες «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη. Αποβλήθηκε στο 76ο λεπτό ο νεαρός Παναγιώτης Ρέτσος, με δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο παιχνίδι στον Φούντα, ενώ τον ακολούθησε στα αποδυτήρια και ο Βαλεντίνος Βλάχος στο 88΄.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος

Κίτρινες: 22′ Βλάχος, 71′ Μασούντ, 80′ Φούντας – 30′ Ρέτσος, 72′ Σεμπά, 80′ Ντομίνγκεζ

Κόκκινες: 89′ Βλάχος – 76′ Ρέτσος

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Βλάχος, Γκιοάτα, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (88′ Ενγκόγκ), Μασούρας (68′ Ολαϊτάν), Μασούντ, Φούντας, Ανσαριφάρντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Μαρίν (65′ Ντομίνγκεζ), Ελιουνούσι, Σεμπά (78′ Βιάνα), Ιντέγιε (90’+1 Καμπιάσο)

Spread the love